Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 До уваги споживачів!_0

До уваги споживачів!

23 листопада 2023

🌡️За останній тиждень похолодало на 6°C. Споживання електроенергії в Україні за цей час збільшилось на 11% та продовжує зростати.

Для енергосистеми - це дуже стрімке та відчутне зростання навантаження.

Теплові електростанції, які минулої зими були одними з основних цілей ворога, суттєво постраждали під час російських терористичних атак. Не всі була можливість відремонтувати і повернути в роботу. Але й відремонтовані енергоблоки після пошкоджень не можуть нести підвищене зимове навантаження.

Частину теплових енергоблоків все ще відновлюють після влучань ракет та дронів, частина - вимушено зупиняється в аварійний ремонт через збільшення навантаження.

А резерву генерації, як до повномасштабного вторгнення немає, адже частина енергообʼєктів опинилася на окупованих територіях, зокрема, Запорізька АЕС, яка забезпечувала до 25% генерації.

🌡️Чим нижче буде опускатись стовпчик термометра, тим вище буде зростати споживання.

💡Споживання протягом доби має піки - зранку, коли всі збираються на роботу, і ввечері, коли повертаються додому. Але із настанням холодів, в денні години електроенергію використовують для обігріву, а через короткий світловий день люди стали раніше вмикати освітлення.

📈Таким чином пік споживання зараз о 17-00, а потреба в раціональному ощадливому споживанні є з 9-00 до 19-00.

Економне споживання електроенергії допоможе енергетикам забезпечити надійне живлення для всіх споживачів.

🌞Протягом дня не вмикайте одночасно потужні електроприлади, зменшіть час роботи обігрівачів та бойлерів, вимикайте світло в порожніх приміщеннях, переносьте прання на нічні години доби.

⏰З 17-00 до 19-00 мінімально використовуйте енергоємні електроприлади.

Якщо робочий день закінчується, а приміщення вже добре нагрілись - прохання раніше вимикати електричний обігрів. І звісно, вимикати світло, коли ви виходите з нього.

🔌Економія з боку споживачів убезпечить електростанції від надмірних навантажень, а відповідно і від додаткових пошкоджень.

❌Поширення у соцмережах публікацій та коментарів, чуток, що ось-ось будуть застосовані Графіки погодинних відключень через похолодання – не відповідає дійсності на цей момент.

❗Станом на сьогодні НЕК «УКРЕНЕРГО» жодних вказівок АТ «Вінницяобленерго» щодо застосування ГПВ - НЕ ДАВАВ.

НЕК «УКРЕНЕРГО» та АТ «Вінницяобленерго» просять споживачів свідомо підходити до споживання електроенергії.

Поділитись: