Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Директор з правової роботи розповів про безпечний Інтернет_0

Директор з правової роботи розповів про безпечний Інтернет

03 березня 2017

У час безмежного розвитку  інформаційно-комунікаційних  технологій  Інтернетом користується понад чверть населення земної кулі або 1,9 млрд. людей. За статистикою середній рівень проникнення у світову павутину наближається до 40%, а в розвинених європейських країнах  досягає  понад 70%. В нашій країні  торік  регулярно Інтернетом користувалося понад 58%  жителів, серед яких – більшість  молодь та діти. Останні потрапляють в мережу значно раніше за дорослих, майже з раннього віку – 5-10 років.

- Це доволі небезпечно для дитячого здоров’я та несформованої психіки. Тому завдання  дорослих і  насамперед батьків - подбати про безпеку своїх чад,- стверджує директор з правової роботи ПАТ «Вінницяобленерго», а також батько трьох дітей  Руслан Кравець.

За його словами,  саме дорослі мають сформувати у дітей та підлітків правильний підхід до користування всесвітньою мережею.

- На жаль, на просторах Інтернету дитина не тільки спілкується з однолітками або знаходить корисну інформацію. Тут її  можуть і ображати, і  залякувати, і спонукати до якихось непристойних або зовсім небезпечних вчинків. Скажімо, всі вже чули про смертельні наслідки  підліткової гри «Синій кит». А ще через Інтернет дітям підкидають інші заразні психологічні і навіть кримінальні «віруси», наприклад, так званий  фішинг - вид інтернет-шахрайства, спрямований на розкрадання особистих даних , скажімо, відомостей про банківський рахунок, номер кредитної картки,  паролів тощо. Тобто дитина в Інтернеті для злочинців  є головним  об’єктом. Тому закликаю всіх батьків  бути пильними і уважними до своїх чад аби максимально убезпечити їх від бід, пов’язаних з Інтернетом. Якщо вже завели вдома Інтернет, то цікавтеся поведінкою  та уподобаннями своєї дитини. Частіше спілкуйтеся з доньками чи синами, щоб вони не відчува­ли себе самотніми, станьте для них найкра­щими друзями, з якими можна говорити на будь-які теми та вирішувати будь-які пи­тання. А ще краще – завантажте  собі Безпечний Інтернет, який розробили  батьки і  діти відомої у Вінниці  «Clara Studio» – християнської мультимедійної студії, яка функціонує при монастирі братів менших капуцинів. З ним вашим дітям буде позитивно, інформативно, цікаво, весело, а вам - спокійно. І, головне, там все рідне, українське  і  безпечне, - розповів Руслан Кравець.

Додамо, що наш колега разом із своєю родиною – один із найактивніших користувачів вказаного Інтернет ресурсу. Крім того, він ще й  постійний ведучий однієї із рубрик, а саме кулінарної,  яка зветься «Веселий Кухар».  І якщо працівники Товариства звикли бачити  Руслана Кравця зосередженим і серйозним, чого, власне, і вимагає посада директора з правової роботи,  то у  Безпечному Інтернеті «Clara Studio»  він - зовсім інший.  Який? Дивіться за посиланням:

Поділитись: