Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Електробезпека для любителів риболовлі._0

Електробезпека для любителів риболовлі.

27 травня 2023

На водоймах Вінниччини, окрім річки Дністер, відкрито сезон риболовлі. Тепер громадянам дозволено вилов риби на водоймах загального користування з берега або човна вудками та спінінгами усіх видів. З цього приводу енергетики наголошують, що РИБОЛОВЛЯ ОБОВ’ЯЗКОВО МАЄ БУТИ БЕЗПЕЧНОЮ!

Що маємо на увазі?

🔻Ні в якому разі не риболовити поблизу повітряних ліній електропередачі, в охоронних зонах електричних мереж, під дротами повітряних ліній електропередачі. Це може призвести до трагедії! Сучасні вудки й спінінги, що виробляються переважно із вуглепластику, є провідником електричного струму. Використовувати їх на водоймах поблизу ліній електропередач (ЛЕП) – небезпечно для життя!

🔻Дотримуватися вимог попереджувальних і заборонних знаків, якими позначені місця заборони риболовлі в охоронних зонах повітряних ліній електропередачі!

🔻Не розводити вогнища в охоронній зоні ліній електропередачі!

🔻Не наближатися до обірваного дроту лінії електропередачі, якщо його помітили біля місця рибалки! Адже у випадку падіння дротів на землю (це може статися, наприклад, через сильний вітер) по ній розтікається струм короткого замикання і виникає крокова напруга, яка призводить до ураження електричним струмом людей, що знаходяться на відстані 8-ми метрів від обірваного дроту.

Нагадаємо також про межі охоронних зон уздовж повітряних ліній електропередачі:

🔷2 метри – до дротів напругою до 1кВ;

🔹10 метрів – до дротів напругою до 20 кВ;

🔷15 метрів – до дротів напругою до 35 кВ;

🔹20 метрів – до дротів напругою до 110 кВ;

🔹30 метрів – до дротів напругою 330 кВ.

❗️Шановні професіонали і любителі риболовлі! Дотримуйтесь цих елементарних правил електробезпеки! Це допоможе отримати задоволення від улюбленого виду відпочинку, а найголовніше – збереже ваше здоров’я і життя!

Поділитись: