Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Енергетична безпека Вінниччини та України залежить від кожного з нас!_0

Енергетична безпека Вінниччини та України залежить від кожного з нас!

25 грудня 2014

Ситуація в електроенергетиці України залишається складною. Рятівного її ресурсу- вугілля - не вистачає на поточні потреби вітчизняних електростанцій, а  нинішня статистика його видобутку  - невтішна. Саме через це і виник дисбаланс між виробництвом електроенергії та її споживанням.  

 Обмеження електричної енергії стрімко перейшли в аварійні відключення.

З 1 грудня 2014 року, згідно розпорядження ДП НЕК «Укренерго», графіки аварійних відключень споживачів електроенергії (ГАВ) запроваджено  по всій території України. З того часу діють вони і в нашій області.

Задіяно  повний обсяг ГАВ, а це 10 черг, до яких залучені як промислові споживачі, так і населення. Допоки це один із найоперативніших та швидких заходів, що застосовуються при виникненні дефіциту потужності в об’єднаній енергетичній системі України.

Електроенергію вимикають переважно в години ранкового та вечірнього максимуму. Саме у цей час виникає найбільше навантаження на електричні мережі. Графіки обмеження споживання електричної потужності та графіки аварійних відключень електроенергії застосовано відповідно до «Інструкції про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання» (затверджена наказом Міністерства палива та енергетики України 23.11.2006 року №456 та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 19.02.2007 р. за №151/13418) для забезпечення надійної роботи Об’єднаної енергосистеми України в умовах дисбалансу між виробництвом та споживанням електроенергії (потужності).

ПАТ “Вінницяобленерго” просить споживачів електроенергії  з розумінням поставитися до комплексу заходів з її обмеження та  відключення, запровадженим ДП “НЕК “Укренерго”. Також закликаємо бути енергоощадними та відповідальними, аби не допустити можливого застосування  спеціальних графіків аварійних відключень споживачів!

В години пікових навантажень з 08:00 до 10:00 годин та з 19.00 до 22.00 без зайвої потреби не вмикати енергоємні побутові електроприлади, замінити звичайні лампочки розжарювання на енергозберігаючі, використовувати багатотарифні прилади обліку, що дозволить зекономити кошти в нічний час, а саме з 23.00 до 07.00 год.

Суб'єктів господарської діяльності просимо  переглянути графіки виробничої діяльності, скоригувати час роботи підприємства чи закладу (початок і завершення робочого дня), врахувати  можливості роботи у вихідні дні та в нічні години доби, впроваджувати енергоощадні технології тощо.

Пам'ятаймо, енергетична безпека Вінниччини та України залежить від кожного з нас!

 

 

 

 

Поділитись: