Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Енергетики підтримали Чемпіонат України з художньої гімнастики_0

Енергетики підтримали Чемпіонат України з художньої гімнастики

15 червня 2017

Днями у Вінниці відбувся Чемпіонат України з художньої гімнастики. Яскравий і водночас визначний спортивний захід об’єднав три сотні спортсменок із сімнадцяти областей нашої держави. Серед почесних гостей і водночас строгих суддів були легенди світової та вітчизняної гімнастики, а саме президент федерації художньої гімнастики України, головний тренер збірної команди України, Герой України Альбіна Дерюгіна, дворазова абсолютна чемпіонка світу, віце-президент федерації художньої гімнастики України, тренер збірної команди України Ірина Дерюгіна, багаторазова, абсолютна чемпіонка світу 2007 року з художньої гімнастики, срібна призерка Олімпійських ігор 2004 та 2008 років Анна Безсонова.

Чемпіонат України з художньої гімнастики у Вінниці тривав три дні. Кожна з його учасниць продемонструвала високий рівень підготовки до змагань. Перемога дісталася киянам, а насолода від свята грації та краси - усім, хто його відвідав. Зокрема ось що розповіла представник прес-групи ПАТ «Вінницяобленерго» Олена.

- Ми з колегами із прес-групи отримали масу задоволення від побаченого. Переконалися, що художня гімнастика - це справді «королева» спорту! Усі виступи спортсменок були настільки граціозними, майстерно - витонченим, з легкістю виконаними, що здавалось у гімнасток за плечима крила. Але ж зрозуміло, що за тією грацією - роки виснажливих тренувань. Тож вболівали за усіх, не лише за вінничанок. Раділи, що у нас така талановита молодь. Дякуємо організаторам, які нас запросили на Чемпіонат, а саме віце - президенту Вінницької обласної федерації з художньої гімнастики Наталії Токар, - поділилася враженнями Олена Бірюкова.

Особливим свято тріумфальної грації стало для заступника начальника управління капітального будівництва ПАТ «Вінницяобленерго» Сергія Чеченєва та його родини. З’ясувалося, що він не вперше відвідує подібні спортивні заходи. За його словами, художня гімнастика – це вже більша частина життя його донечки Даринки.

- Понад 6 років з 11-ти, як вона займається художньою гімнастикою. І це серйозний термін. А ще – досить виважене рішення. Спочатку приймали його разом з дружиною Юлею, коли малій було 4 рочки. Подумали, є приклад сусідської дівчинки, яка займалась цим видом спорту. Ніби все добре, то нехай і наша «за компанію», так би мовити, тренується. Так ось і сталось, що донька сумлінно тепер тим займається. Як батько, я щиро радію її успіхам, всіляко вітаю та підтримую. Зізнаюся, що спочатку було дуже шкода дитини, бо наслідком виснажливих гімнастичних тренувань і навантажень є сильні розтяжки, а значить і біль, і сльози. Не раз думали з дружиною більше не відводити дитину на заняття. Наприклад, сусіди саме так і зробили. Але на родинній раді вирішили, нехай Даринка займається далі, бо помітили позитиви. Спорт колосально гартує характер, зміцнює фізично. По собі знаю, бо у юні роки сам активно займався спортом: боротьбою та плаванням. А от донька, займаючись спортом, і справді перестала хворіти, а раніш часто «хапала» застуду, страждала від алергії. Крім того, стала більш організованою та дисциплінованою. Скрізь встигає, все доводить до ладу: і вдома, і у школі, де навчається на відмінно, і на тренуваннях у залі. Спорт у нашому випадку - це дуже добре! Художня гімнастика для дівчинки – тим більше. Це дуже гармонійний в усіх розуміннях вид спорту! Він допомагає розвинути гнучкість, пластику, почуття ритму. У гімнасток завжди прекрасна горда постава, гарна фігура, витончені рухи. І це, як на мене, важливо для дівчаток. Тому я дуже задоволений, - з неприхованою гордістю розповів про свою доньку Сергій Чеченєв.

- А ще художня гімнастика - дуже популярний і видовищний вид спорту. Наша Даринка набула у ній такі навички, як вміння неповторно подати себе. Вона чітко знає, де треба посміхнутися, зробити правильний розворот плечей, нахил голови. Кожен жест тут вивірений, красивий, впевнений. Звісно, за тим усім – регулярні тренування, чималі навантаження, часом сувора дієта, і величезна та сумлінна праця самої дитини, його тренера, батьків. Тільки після цього можна розраховувати на змагання, нагороди, визнання. І, навіть якщо Дарина вирішить не йти далі шляхом змагань і слави, то художня гімнастика, ті уміння і навички, яких вона набула, залишаться з нею на все життя. А це, повірте, чимало, - доповнила розповідь Сергія Чеченєва Любов Чеченєва – бабуся Даринки. На Чемпіонаті України, де онука виступила з показовим номером у складі вінницьких гімнасток, вона була чи не найбільшою її вболівальницею. Водночас і суддею, адже розбирається у тому, бо  колись й сама серйозно займалася гімнастикою, тільки спортивною.

За словами тренера Даринки Юлії Заплішної, головний Чемпіонат донечки нашого колеги з персональним місцем на п’ядесталі та визнанням ще попереду.

- Вона вже працює по першому дорослому розряду. Талановита, має гарні здібності і дуже старанна дівчинка. Помітно, що гімнастика для неї - це серйозно. Вона вміє гарно працювати, як член команди з групового виконання вправ. Вже брала участь у багатьох змаганнях з художньої гімнастики, має дипломи та медалі. Думаю, найголовніші її змагання ще попереду,- сказала наставниця.

Що ж до самої Дарини, то, як зізналася, для неї художня гімнастика - це не лише енна кількість проведених годин у тренувальному залі.

- Для мене художня гімнастика - це щось більше, це – все! Інколи після тренувань буває тяжко і думаю, може досить. Однак коли згадую різні змагання, в яких чимало разів брала участь, займала призові місця, то розумію, що не покину гімнастику. Я люблю її і вона мені допомагає цікаво та яскраво жити, - так пояснила своє ставлення до «королеви» спорту Даринка Чеченєва.

А ще дівчинка висловила пораду іншим дітям, щоб обов’язково і активно займалися спортом - будь-яким його видом. Тоді, підкреслила, точно нікому і ніколи не доведеться нудьгувати!

До всього залишається зазначити, що художня гімнастика у світі залишається найвидовищним та найпрестижнішим видом спорту. У Вінниці та області він тільки зароджується завдяки ось такій талановитій молоді, професійним тренерам, організаторам та небайдужим меценатам. Зокрема серед тих небайдужих до розвитку спорту та пропаганди здорового способу життя - генеральний директор нашого Товариства, депутат обласної ради Андрій Поліщук, який вкотре підтримав проведення змагань вітчизняної художньої гімнастики.


 

Поділитись: