Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 "Готуй сани влітку, а воза - взимку"._0

"Готуй сани влітку, а воза - взимку".

09 серпня 2023

Війна ще триває і наближення зими диктує потребу підготуватись до нештатних ситуацій з електропостачанням, опаленням та водопостачанням. Енергосистема України минулої осені/зими зазнала значної руйнації внаслідок терору з боку рф. Енергетики роблять все можливе для її відновлення та підготовки до наступного опалювального сезону. Мережі АТ «Вінницяобленерго» також зазнали певних руйнувань, проте на сьогоднішній день відновлені повністю. В Товаристві укомплектовано аварійний запас обладнання та матеріалів з врахуванням «не характерних» пошкоджень минулої зими.

❗️Пропонуємо вже сьогодні згадати кожен свій досвід минулої зими, врахувати свої прорахунки щоб підготуватися краще. Хочемо надати декілька порад, як підготуватись до зими, щоб споживачі електроенергії могли забезпечити комфорт та безпеку для своїх родин. Мета цих порад – усвідомлено бути готовими до нестандартних ситуацій аби максимально зарадити собі та своїм найближчим.

🔻Не відкладайте планування та підготовку до зими на останній момент!

🔻Розробіть власний план для економії електроенергії. Вимикайте з мережі електричні прилади, які вам не потрібні, в будь який час доби та звертайте увагу на своє споживання електроенергії (ваших електроприладів).

🔻Пам’ятайте, під час пошкоджень в електромережах, напруга може подаватись без попередження і коливатись, короткочасно не відповідаючи нормам. При таких обставинах АТ «ВІННИЦЯОБЛЕНЕРГО» рекомендує встановлення стабілізаторів чи реле напруги. Якщо ж напруга зникла – відключіть від мережі всі електроприлади (бойлери, обігрівачі, пральні машини, освітлення). Це допоможе легше та стабільніше пройти перший момент відновлення живлення, уникнути великого «стрибка» навантаження на електричні мережі).

🔻Переконайтесь, що у вас достатні запаси свічок, ліхтарів, батарейок, тощо. Павербанки повинні бути постійно заряджені. Подбайте заздалегідь і про запаси питної та технічної води. Мінімізуйте залежність від холодильників та електричних плит - запасіться консервами, крупами, сухофруктами та іншими продуктами тривалого зберігання. Перевірте домашню аптечку та обов'язково зробіть запас ліків, якщо є хронічні захворювання та для можливості при потребі надання першої медичної допомоги.

🔻Забезпечте додаткову теплоізоляцію для своєї оселі аби уникнути зайвих втрат тепла. Важливо запобігти промерзанню труб та опалювальних систем. Перебуваючи вдома, намагайтеся зберегти тепло, залишайтесь в одному приміщенні та ізолюйте це приміщення від інших. Не забудьте про теплий одяг та ковдри.

🔻Організуйте групи солідарності: створіть спільноти сусідської допомоги, які можуть об'єднатись та допомагати один одному в разі екстрених ситуацій. Координуйтесь з рідними та близькими, подбайте про тих, хто цього потребує.

🔻Заздалегідь дізнайтесь про найближчі «Пункти незламності», де ви зможете знайти допомогу, в разі необхідності.

🔻Подбайте про наявність радіоприймачів на батарейках, слідкуйте за новинами та офіційною інформацією від органів місцевої влади, інформуванням про «повітряні тривоги», плани аварійного реагування та дії, в разі виникнення кризових ситуацій. Якщо не маєте радіоприймача – скористайтесь мобільним телефоном, де є застосунок radioplayer.ua, який працює навіть без доступу до Інтернет-мережі.

🔻Якщо плануєте користуватись генератором, повербанком чи газовою горілкою, переконайтеся, що Ви знаєте правила безпеки їх використання.

❗️Пам’ятайте, підготовка до зими вимагає певних заходів безпеки та практичних дій! І головне, за будь-яких обставин зберігайте спокій!

АТ «Вінницяобленерго» завжди поруч, ми працюємо для Вас 24/7 !!!💙💛 Все буде Україна!!!🇺🇦

Поділитись: