Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Грін дім_0

Грін дім

24 липня 2024

🏦Українські банки почали видавати перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9%»

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України розширив можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

🏠З 20 липня її коштом Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) зможуть купувати та улаштовувати генеруючі установки, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел, а також установки зберігання електричної енергії та допоміжне обладнання.

Умови кредитування наступні - сума кредиту до 5 млн грн терміном до 5 років під 7% річних. Програма працюватиме у комбінації із програмою «ГрінДІМ». ОСББ та ЖБК в рамках цієї програми зможуть отримати до 70% вартості проєкту після його облаштування.

📌Для того, щоб скористатись державною програмою пільгового кредитування «Доступні кредити 5-7-9» керівництво ОСББ чи ЖБК має подати заявку до одного із 46 банків, які співпрацюють з державою за програмою «Доступні кредити 5-7-9» та надати пакет необхідних документів, встановлених банком.

💡Для домогосподарств Уряд запровадив кредитування під 0% для закупівлі обладнання і встановлення на власних домогосподарствах генеруючих установок, що виробляють електричну енергію з альтернативних джерел.

Держава повністю компенсує відсоткову ставку за такими кредитами впродовж 10 років. Сума кредиту може складати до 480 тисяч гривень на придбання та встановлення гібридної системи електропостачання.

Є питання? Телефонуйте на урядову «гарячу лінію» з питань енергетики «СТРУМ» - 1️⃣5️⃣-4️⃣9️⃣

Коли обладнання буде придбано, його потрібно встановити та підключити. Для того, аби реалізувати це, запрошуємо звернутись із заявою до Сервісного центру АТ "Вінницяобленерго" за адресою: м. Вінниця, вул. Соборна, 50, кабінет 201, тел: (0432) 65-96-83, (0432) 65-96-85, (0432) 65-95-86.

А також - у структурні підрозділи АТ "Вінницяобленерго":

*Пн. - Чт. з 8.00 – 17.00, перерва на обід з 12.00 – 12.45;

*Пт. - з 8.00 – 15.45, перерва на обід з 12.00 – 12.45;

*Субота, неділя - вихідні дні.

До заяви додаються наступні документи:

1) копія документа, що підтверджує право власності чи користування об'єктом архітектури або право власності чи користування частиною об'єкта архітектури (дах, фасад тощо) (у разі приєднання фотоелектричної станції/УЗЕ/електрозарядної станції;

2) графічні матеріали із зазначенням (вказанням) місця розташування об'єкта (об'єктів) замовника, земельної ділянки замовника та прогнозованої точки приєднання (для об'єктів, що приєднуються до електричних мереж уперше);

3) лист-погодження від власника об'єкта архітектури, на якому буде здійснено будівництво та експлуатацію фотоелектричної станції, УЗЕ, електрозарядної станції, технічних засобів телекомунікації щодо надання дозволу на улаштування точки приєднання на межі земельної ділянки власника об'єкта архітектури, на якому буде розташоване відповідне обладнання.

Після отримання технічних умов АТ "Вінницяобленерго" розробляє проєкт внутрішніх мереж, виконання будівельно-монтажних робіт (АТ «Вінницобленерго» виконує роботи до точки приєдння) замовник звертається у відповідну структурну одиницю для подальщого заключення договору.

Поділитись: