Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Крадіям електроенергії до уваги!_0

Крадіям електроенергії до уваги!

27 травня 2024

Шановні раціоналізатори! Якщо ви хочете притягнути гроші за допомогою неодимових магнітів, скритої проводки, генераторів та інших хитрих пристроїв, не забувайте - ви ризикуєте отримати зовсім зворотний ефект.

❗️По-перше, штраф може виявитися в рази більшим за економію, отриману сумнівним шляхом.

❗️По-друге, ви потрапите на замітку до працівників оператора системи розподілу, і на перевірку лічильників до вас почнуть ходити частіше, ніж ви будете встигати знімати показання. Воно вам треба?

Працівники АТ "Вінницяобленерго" постійно виявляють факти розкрадання електроенергії. Досвіду залучених до подібних робіт та сучасного технічного обладнання, яким володіють співробітники, вистачить, щоб знайти будь-який, навіть найхитріший спосіб викрадення електричної енергії. А вартість одного кіловата електричної енергії, згідно нарахувань по акту про порушення ПРРЕЕ, змушує пошкодувати за подібні дії.

Так, кількість виявлених фактів розкрадання електричної енергії у 2023 році склала 1209 випадків на загальну суму 18 618 000 грн., а за п’ять місяців поточного року — 655 випадків на загальну суму 34 076 339 грн.

Працівники нашого Товариства, на основі набутого досвіду, постійно змінюють та покращують методи виявлення випадків розкрадання електричної енергії, застосовують сучасне технічне обладнання, обмінюються досвідом з колегами з інших обленерго.

Завдяки цьому нам вдалося збільшити кількість виявлень випадків використання внутрішньовбудованих пристроїв, які дозволяють зменшити або припинити зміну показів лічильного механізму приладу обліку. У випадку виявлення такого порушення, проводиться рентгенографія лічильника для надання споживачу підтвердження факту втручання. У разі якщо споживач надалі не визнає обставини порушення, лічильник направляється на експертизу до організації, яка має право на її проведення відповідно до законодавства. У разі підтвердження фахівцями інституту судових експертиз факту втручання в роботу лічильника, несумлінному споживачеві на додачу до чималого штрафу доведеться відшкодувати витрати на проведення експертизи.

‼️Кожен споживач має зрозуміти, що електроенергія — це товар, за який необхідно вчасно і в повному обсязі сплачувати та нести відповідальність, передбачену законодавством, у випадку його крадіжки. АТ "Вінницяобленерго" вживає усіх законних заходів при роботі з порушниками.

⚡️⚡️⚡️Шановні, просимо не вдаватися до таких сумнівних методів економії, як крадіжки! Це може дуже дорого обійтися вам та вашій родині!

У разі виявлення випадків крадіжки електричної енергії закликаємо вас звертатися до кол-центру Товариства за телефоном 0800217217, анонімність гарантована.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити якісне та надійне функціонування енергосистеми.

Поділитись: