Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Лінії електропередач - об’єкти підвищеної небезпеки!_0

Лінії електропередач - об’єкти підвищеної небезпеки!

16 серпня 2019

Нещодавно прикрий випадок стався біля Хутора Яблунівка (с.Уладівське Калинівський район). Він міг призвести до непоправного: втрати людського життя. Невідомі особи, які його спричинили, про найгірше не думали, бо були засліплені метою наживи. Може хтось так вирішив собі заготовити дрова на зиму абощо? Однак саме з вини тих невідомих осіб сталася ціла низка неприємностей. Яких саме? Про це - далі у повідомленні заступника директора технічного з високовольтних мереж АТ «Вінницяобленерго» Володимира Волкова.

- 8 серпня близько обідньої пори сталося вимкнення повітряної лінії ПЛ-35 кВ «Радівка-Люленці». Як з’ясувалося згодом причиною тому стало зрізання дерев невідомими особами за межами охоронної зони. При аварійному огляді бригадою майстра Вінницької дільниці Юрія Гуляєва в прогонах опор №№120-121 біля хутора Яблунівка с.Уладівське Калинівського району виявлене зрізане дерево висотою понад 22 метри. Воно повисло на проводах. Довкола енергетики помітили ще й загорання стерні на полі, що знаходиться під повітряною лінією. На місце події одразу викликали бригаду рятувальників з державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС) та поліцію. Складено відповідні протоколи. Нині ведеться слідство. Того ж дня ремонтною бригадою енергетиків було виконано зняття дерева та регулювання проводу на ПЛ-35 кВ «Радівка-Люленці». Вимкнення повітряної лінії 35 кВ призвело до тимчасового знеструмлення споживачів Калинівського району та завдало збитків по недовітпуску 4,8 МВт*год ( 4800 кВТ*год) електроенергії. Загальна сума понесених збитків складає 6 470, 83 грн.,- йдеться у повідомленні.

Шановні вінничани! АТ «Вінницяобленерго» вкотре нагадує, що лінії електропередач - об’єкти підвищеної небезпеки!

Уздовж усіх повітряних та кабельних ліній електропередач АТ «Вінницяобленерго» встановлена охоронна зона у вигляді земельної ділянки та повітряного простору. Вони обмежені вертикальними площинами, які віддалені по обидві сторони лінії від крайніх проводів за умови невідхиленого їх положення на відстань: 10 метрів - для повітряних ліній напругою до 20 кВ; 15 метрів - для повітряних ліній напругою 35 кВ; 20 метрів - для повітряних ліній напругою 110 кВ. Тому проведення будь-яких робіт в охоронних зонах електроустановок сторонніми особами категорично забороняється!

Поділитись: