Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Меморандум про співпрацю між 5 енергокомпаніями - Операторами Системи Розподілу (ОСР)._0

Меморандум про співпрацю між 5 енергокомпаніями - Операторами Системи Розподілу (ОСР).

22 серпня 2023

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦Україна йде до Перемоги, поки невеличкими кроками, але впевнено йде. Весь світ очікує на Перемогу і надає країні допомогу. Працює унікальна ініціатива Офіс Президента України «Пліч-о-пліч» по відновленню населених пунктів Херсонської області. Енергетики України разом відновлюють понівечену енергетику звільнених територій (Миколаївська, Херсонська області). АТ "Вінницяобленерго" не стоїть осторонь допомоги у відновленні, щойно повернулася з Херсонщини наша бригада з ремонту високовольтних електричних мереж після майже двомісячної допомоги колегам.

Дружній череді, казали здавна у народі, і вовк не страшний, а нам - клятий ворог. Напередодні нового осінньо-зимового періоду, а також в очікуванні визволення захоплених територій України, АТ "Вінницяобленерго" започаткувало Енергетичну ініціативу з організації швидкої взаємодопомоги між операторами систем розподілу (в минулому – обленерго).

5 енергетичних компаній України – Операторів Системи Розподілу (ОСР) виявили намір, волю і готовність підставити одна одній «плече» допомоги та підписали Меморандум про співпрацю. Станом на сьогодні це АТ "Сумиобленерго", Chernihiv Oblenergo, ПАТ «ПІДПРИЄМСТВО З ЕКСПЛУАТАЦІЇ ЕЛЕКТРИЧНИХ МЕРЕЖ «ЦЕНТРАЛЬНА ЕНЕРГЕТИЧНА КОМПАНІЯ», ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" та АТ "Вінницяобленерго".

Головна мета Меморандуму - якнайшвидша ліквідація наслідків бойових дій, спричинених військовою агресією рф, що були проведені, проводяться чи можуть бути проведені на адміністративній території Сумської, Чернігівської, Дніпропетровської, Луганської та Вінницької областей, і в результаті яких було, може бути або знищене чи пошкоджене електротехнічне обладнання, що належить Сторонам, які підписали цей Меморандум. Йдеться про повітряні та кабельні лінії електропередачі, трансформаторні підстанції напругою 0,4-110 кВ, адміністративні приміщення, тощо.

Діяльність в рамках підписаного документу про співпрацю вестиметься на засадах добровільності, гарантованості неухильного дотримання його умов та виконання взятих на себе кожною із Сторін зобов’язань належним чином та в погоджені строки.

За словами Генерального директора АТ "Вінницяобленерго" та ініціатора підписання такого документа Юрія КАСІЧА, в час війни подібна співпраця дуже важлива.

– Не на всі території України поки є доступ, але відновлювати енергетику невдовзі будемо разом. Згідно підписаного Меморандуму будь-яка його Сторона може отримати протягом лише двох днів 22 бригади з ремонту електричних мереж (ліній, підстанцій, тощо)!!! Це дуже вагома і надшвидка допомога!!! В АТ «Вінницяобленерго» необхідна кількість бригад укомплектована спецтехнікою та людьми (виключно добровольці) і готова на звернення колег надати допомогу. Звісно, забезпечення фізичної безпеки бригад, поселення, організація робіт – це за приймаючою Стороною. Всі гуртом долатимемо труднощі, будемо допомагати один одному. Меморандум є відкритим і чекає на приєднання до нього інших енергетичних компаній України. Оператори Систем Розподілу приєднуйтеся, лише ОБ’ЄДНАНІ МИ СИЛЬНІ!!!

Важливим вважає підписання Меморандуму про співпрацю між енергетичними компаніями і керівник найбільш постраждалого від війни з рашею ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" Владимир Грицай.

– По перше це дає впевненість, що ніхто не залишиться один на один зі своєю бідою. Колективи компаній направлять свій персонал, техніку на ліквідацію наслідків обстрілів, аварійних ситуацій на підприємство, яке буде потребувати допомоги та скорішого проведення відновлювальних робіт. ТОВ " ЛЕО " з 2014 року працювало на межі ведення бойових дій і ми дуже добре знаємо наскільки важлива всіляка допомога колег енергетиків. На жаль, наразі підприємство захоплено, але колектив вірить в Перемогу, визволення Луганщини від загарбників та повернення до мирної праці. Слава Україні!

Поділитись: