Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Наші професіонали._0

Наші професіонали.

21 грудня 2023

Людмила Шило присвятила 33 роки свого життя енергетиці!

У АТ "Вінницяобленерго" вона працює 15 років. А починала свою професійну діяльність із Хмельницької атомної електричної станції (ХАЕС). Їй Людмила віддала 18 років свого життя...

На Хмельницьку АЕС молода дівчина потрапила за розподілом, одразу після отримання вищої освіти у Вінницькому Політесі. Її разом із чоловіком працевлаштували в електроцех Хмельницької АЕС.

Людмила була там інженером з розрахунків та режимів релейного захисту та автоматики (РЗА). Виконувала розрахунки уставок (параметрів спрацювання) пристроїв РЗА, апаратів захисту та складання карт уставок для схеми власних потреб атомної станції, агрегатів безперебійного живлення, щитів постійного струму.

На той час на ХАЕС працював тільки один енергоблок типу ВВЕР-1000 з проєктних чотирьох. Інші три "заморозили" у зв'язку з мораторієм на будівництво нових АЕС, введеному у 1990 році Верховною Радою України. Пуск ХАЕС-2 планувався на кінець 1991 року. Вже були змонтовані основні технологічні вузли і підготовлений персонал. До речі, по штатному розкладу я рахувалась як інженер саме 2-го енергоблоку.

Спорудження ХАЕС-2 відновили в 1993 р., в серпні 2004-го його було підключено до ОЕС, а в вересні 2005 — введено в промислову експлуатацію. Спеціалісти електроцеху внесли вагомий внесок в цей масштабний процес.

В період добудови Людмила виконувала багато розрахунків. В результаті її роботи - розроблені карти уставок пристроїв РЗА та апаратів захисту приєднань секцій блочного та загальностанційного навантаження, секцій надійного живлення та щитів постійного струму.

За високий професіоналізм та вагомий особистий внесок у розвиток атомної енергетики України Людмила ШИЛО відзначена Нагрудним знаком Міністерства палива та енергетики України (2004 р.), Нагрудним знаком НАЕК "ЕНЕРГОАТОМ" (2007 р.) та має численні Подяки ВП "ХАЕС".

За свою роботу в АТ "Вінницяобленерго" Людмила Володимирівна має також чимало професійних відзнак.

У Товаристві вона з 2008 року. Спочатку працювала у комерційному підрозділі, де разом із колегами з СОЕ та ІТ займалася дослідною експлуатацією АСКОЕ.

З 2010 року — у складі команди підрозділу з капітального будівництва та інвестицій вносить свій вклад у забезпечення реалізації інвестиційних програм АТ "Вінницяобленерго".

— Я пишаюся своїм професійним вибором! Усе життя я в енергетиці. Багато знаю та вмію у професії, яку дуже люблю! – каже про себе провідний інженер управління капітального будівництва АТ «Вінницяобленерго» Людмила Шило.

А ми пишаємося, що у нас є працівники із такими історіями та досвідом!

Поділитись: