Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Наші юристи радять._0

Наші юристи радять.

16 жовтня 2023

Друзі, нагадуємо про важливість вчасного оформлення та переоформлення особових рахунків, як зі сторони споживачів, так і юридичних осіб.

Особовий рахунок - це «ідентифікатор» доставки рахунку на здійснення виплат за використання електроенергії споживачем. При розрахунку вказується конкретний платник (споживач), до якого (при несвоєчасному здійсненні виплат) буде пред'явлений судовий позов.

Тож, візьмемо для прикладу таку ситуацію: Ви, як власник продали свою квартиру, а новий власник не переоформив на себе особовий рахунок. Перший рік ніяких проблем не було, але вже за рік новий власник квартири перестав платити комунальні платежі, у зв’язку з чим, на особовому рахунку (який все ще числиться за Вами) росте заборгованість. Підприємство перевіряє такий проблемний особовий рахунок і всі претензії, судові позови та повідомлення про заборгованість отримуєте Ви, як власник особового рахунку. Як результат: розхитана нервова система, поганий настрій, необхідність ходити на судові засідання та пояснювати, що квартира була продана і так далі.

Отже, затягування з переоформленням особового рахунку споживачем може призвести до утворення заборгованості у споживача, завислої дебіторської заборгованості у підприємства, виникнення юридичних проблем (подання позовів до суду через заборгованість), у разі не проведення зміни власника нерухомості.

Поділитись: