Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Не паліть сухостій! _0

Не паліть сухостій!

21 березня 2023

ВІННИЧАНИ, УВАГА! Спільно з Головне управління ДСНС України у Вінницькій області закликаємо: НЕ ПАЛІТЬ СУХОСТІЙ! СПАЛЕННЯ ЕКОСИСТЕМИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ПРИРІВНЮЄТЬСЯ ДО ДИВЕРСІЇ!

З настанням весняних днів на Вінниччині фіксують антирекорди зі спалення залишків сухої рослинності та сміття. Пожежі найчастіше спалахують на території господарських угідь та приватних домоволодінь. За даними рятувальників, з цієї причини вогонь вже знищив сотні гектарів родючого ґрунту. На жаль, більшість людей не замислюються над питанням шкоди спалювання сухостою як для власного здоров’я, так і довкілля. Особлива небезпека виникає, коли пожежа поблизу ліній електропередач. Кожен має пам’ятати, що ВІДКРИТИЙ ВОГОНЬ може спричинити замикання і ПРИЗВЕСТИ ДО РУЙНІВНИХ НАСЛІДКІВ! Під дією неконтрольованого вогню провід лінії електропередачі перегрівається та обривається. А це – пряма небезпека ураження електричним струмом! Небезпечними також є низові пожежі, оскільки від сухої трави загораються дерева, а їх падіння на лінії електропередач може спричинити аварійну ситуацію. Тож, будь ласка, не допускайте недбалості, яка може призвести до біди! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ!

При виникненні загрози пожежі в охоронній зоні електромереж негайно телефонуйте на цілодобову телефонну лінію компанії - 0 800-217-217, (0432) 65-95-95 або на 101 та 102.

Поділитись: