Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 "Не збідніє рука, що дає"._0

"Не збідніє рука, що дає".

09 серпня 2014

Колектив управління ПАТ “Вінницяобленерго” не залишився байдужим до проблем 8-ого дитячого психоневрологічного відділення Вінницької обласної психоневрологічної лікарні імені академіка О.І. Ющенка, де через скрутне фінансове становище медзакладу виникли матеріальні складнощі з утриманням його пацієнтів. Це діти віком від 4-ох до 18-ти років. Загалом нині 40 хлопчиків та дівчаток. Серед них — чимало сиріт та позбавлених батьківського піклування.

– Після оголошення в Товаристві інформації про те, що у цих дітей виникла гостра потреба у невибагливому осінньо-зимовому одязі та найнеобхідніших продуктах харчування, наші працівники одразу вирішили відгукнутись. Де - хто приносив гостинці для діток прямо з дому, а хто долучився до добровільного колективного збору коштів. Найактивнішими виявилися працівники підрозділів з персоналу, бухгалтерії та й загалом усі, хто має милість Божу в серці. Згодом на зібрані кошти ми закупили найнеобхідніші продукти харчування. Це олія, тушонка, цукор, крупи, макарони, овочі, печиво, цукерки, а також альбоми для малювання, ручки, олівці, конструктори та іграшки, адже діти, хоч і хворі, але, як ми побачили, ще й дуже талановиті. Мене, особисто, вразили їхні малюнки та куточок Героїв Небесної Сотні, – розповіла провідний інженер адміністративно-господарського відділу ПАТ “Вінницяобленерго” Алла Хоменко під час відвідин медзакладу та безпосередньої передачі допомоги. Посильну участь у доброчинній справі взяли і водій Яків Дубнюк та електрик В'ячеслав Фідоренко.

Що ж до персоналу медзакладу на чолі із його завідуючою Юлією Литвиненко та його пацієнтів, то гостям усі були раді і дякували за допомогу.

– У лікувальному плані наші дітки забезпечені усім необхідним, а от в матеріальному, через зменшення норм фінансування на харчування – бракувало продуктів, а також коштів на закупівлю засобів для їхнього творчого розвитку. Адже наші діти, не дивлячись на свої хвороби, дуже люблять малювати, ліпити, робити дивні речі, наприклад, в техніці аплікації, купажу тощо. Це ж дуже позитивно впливає на емоційний стан і сприяє швидшому покращенню фізичного стану, взагалі одужанню. Тому ми раді всім нашим благодійникам, які в таку скрутну для держави хвилину не забувають і про наших дітей. Ми уклінно дякуємо керівництву ПАТ “Вінницяобленерго” і всім його працівникам за таку підтримку, за небайдужість, за добрі серця та чуйність. Щиро дякуємо, – наголосила Юлія Литвиненко.

Додамо, за рік у даному відділенні проходять лікування 500-600 дітей з усіх районів нашої області та міста Вінниці.

Алла Хоменко: "Допомогу доставлено!"

Поділитись: