Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Один день з життя енергетиків _0

Один день з життя енергетиків

10 листопада 2017

Трудові будні  не бувають легкими. Особливо у електромонтерів, чия робота є надвідповідальною і  досить небезпечною, бо у більшості випадків саме  їм доводиться працювати в умовах підвищеного ризику. Прес-група Товариства вкотре переконалася у тому, коли в один з осінніх днів разом із працівниками  СО «Вінницькі ЕМ» виїхала на об’єкти, де експлуатаційно-ремонтним бригадам, а також бригаді по виносу лічильників ЗКО і фахівцям пересувної лабораторії  належало виконати певний обсяг запланованих робіт. Чітке завдання, як завжди, отримали від свого головного керівника - директора  структурної одиниці Віталія Ковальчука. У нього  все під контролем - кожна дільниця.

- Так і має бути, не інакше! Серед інших РЕСів Вінниччини у нас найбільше абонентів і, відповідно, більший обсяг робіт, а значить і більша відповідальність. Ось бачите, яка схема всієї електромережі Вінниці. Маємо 527 трансформаторних підстанцій, від  кожної живиться від 100 до 900 наших абонентів. Загалом маємо понад 147 тисяч тільки побутових споживачів. Кожен сигнал від них  фіксується тут,  у диспетчерській. Тут, власне,  вся інформація  щодо роботи. Реагуємо на кожен аварійний виклик, проводимо планові роботи. Зараз разом з нашим головним інженером Олександром Жаруком поїдете на вулицю Скалецького. Там бригада проводить заміну старих опор та займається розчисткою повітряної лінії. По провулку Ясному побачите як працюють електромонтери  по  заміні лічильника в одному із приватних осель.  А в одному із районів Замостя - є пошкодження електрокабеля. Наша аварійна бригада із виїзною лабораторією вже шукають причини і будуть їх усувати. Тож зможете все побачити і оцінити роботу нашого персоналу, - проінформував та направив на чіткі дії  прямо із «серця» Вінницьких ЕМ – диспетчерської  Віталій Ковальчук.

На вулиці накрапав холодний осінній дощ. Неприємних погодних відчуттів додавав ще й поривчастий  вітер. Але робота енергетиків через це не спиняється ніколи. Навпаки, як правило, у таку погод трапляється більшість аварійних викликів і професія  електромонтера у цих випадках затребувана, як ніколи.  До того ж, така діяльність вимагає неабиякої уважності, досвіду, вміння миттєво реагувати на небезпеку, вже не кажучи про знання способів захисту від ураження електричним струмом, а також способів надання першої допомоги потерпілим при ураженні ним. Все це для енергетиків - електромонтерів, як Вінницьких ЕМ, так і усіх інших структурних одиниць  ПАТ «Вінницяобленерго», мов «Отче наш». У своїй роботі ці люди – професіонали. Фотосвітлини з місць  виконання виробничих завдань бригадами Вінницьких ЕМ розкажуть про все це більш красномовно. Лише зазначимо, що побачити реальну картину непростої роботи енергетиків-електромонтерів прес-групі допомогли: директор Вінницьких ЕМ Віталій Ковальчук, головний інженер Олександр Жарук, бригада дільниці ПЛ - старший майстер Михайло Коваль, бригада по виносу лічильників ЗКО -  майстер Віктор Шевченко та електромонтери Олександр Лебедєв, Андрій Маципура, Віктор Борисюк, бригада електромонтерів - кабельщиків - електромонтер-керівник Леонід Петрусь та фахівці пересувної лабораторії - інженер Сергій Гіза та електромонтер Володимир Борисов.

Поділитись: