Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 ПРО ЕНЕРГООЩАДНІСТЬ._0

ПРО ЕНЕРГООЩАДНІСТЬ.

06 жовтня 2022

Наближається непростий опалювальний сезон 2022-2023, що передбачає понаднормове використання електроенергії. Це може стати причиною аварій в електромережах – як внутрішньобудинкових, так і зовнішніх, що живлять цілі будинки і квартали. При одночасному ввімкненні електроприладів (електроопалювальне устаткування, бойлери, кондиціонери, мікрохвильові печі, електрочайники та інше) необхідна потужність для їх роботи зростає в рази. Електромережі не розраховані на такі навантаження. Тож, аби уникнути їх роботи в аварійному режимі та зберегти тепло в оселях, радимо нашим споживачам заздалегідь прислухатися до найпростіших правил і виробити енергоощадні побутові звички.

📌Користуючись електроприладами, не забувайте про дозволену (договірну)потужність та дотримуйтесь її!Максимальна величина потужності, що дозволена до використання в будь-який час відповідно до умов договору споживача про розподіл електроенергії, і набута на підставі виконання договору про приєднання до електричних мереж або у результаті набуття права власності чи користування на об’єкт НЕ МАЄ ПЕРЕВИЩУВАТИ 5 кВт/год.

📌Не вмикайте одночасно електроприлади, що здійснюють велике навантаження на мережі!

📌Використовуйте стабілізатор напруги! Він зменшить витрату електроенергії.

📌Економте на освітленні! Завжди вимикайте за собою світло, адже згідно статистики, близько 30% електроенергії витрачається на освітлення порожніх приміщень.

📌Замініть лампи у помешканні на енергозберігаючі! Затрати на їх придбання окупляться менш, ніж за рік, але прослужать у 5-8 разів довше, ніж звичайні лампи розжарювання. До того ж, такі лампи споживають електроенергії у 10 разів менше.

📌Використовуйте пральні і посудомийні машини в режимі повного завантаження! При неповному завантаженні такої побутової техніки перевитрати електроенергії становитимуть близько 10-15 %.

📌Вимикайте з розетки електроприлади! Залишені в «режимі очікування» комп’ютер, телевізор, музичний центр, зарядка для телефону та інші електропристрої продовжують споживати електроенергію.

📌Використовуйте енергоефективну побутову техніку! Побутові електроприлади мають спеціальне маркування від класу А до G. Клас «А ++» - найбільш енергоощадний, «А +», «А», «В», «С», «D», «G» - менш енергоощадні. Побутова техніка класу «А» або «А+» на 30-50% зменшує споживання електроенергії навіть порівняно з приладами класу «В».

📌Правильно експлуатуйте електрочайник! Варто кип'ятити стільки води, скільки необхідно. Своєчасно видаляйте накип. Чайник з накипом у 30 разів гірше проводить тепло.

📌 Замініть застарілу проводку! Застаріла проводка чи її несправність – це зайві витрати електроенергії та пожежна небезпека.

ШАНОВНІ СПОЖИВАЧІ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ! Дотримання цих простих правил - це не обмеження у благах цивілізації. Це РЕАЛЬНА ДОПОМОГА середньостатистичній сім’ї зекономити за один місяць близько 100 кВт/год. А у ширшому масштабі раціональне використання електроенергії – це ПОТУЖНЕ СПРИЯННЯ стабільній роботі електромереж та ЗБЕРЕЖЕННЯ енергоресурсів нашої країни у час війни. Дякуємо за розуміння і за те, що ВИ з нами!

Поділитись: