Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Про вуличне освітлення під час застосування ГПВ_0

Про вуличне освітлення під час застосування ГПВ

03 червня 2024

Таке запитання почастішало у коментарях під нашими дописами. Поряд з ними є ще й такі: «А чому горить вуличне освітлення, коли діють графіки погодинних відключень електроенергії (ГПВ), чому не відключають, від чого живиться?»

Відповідаємо: вуличним освітленням опікується вінницьке міське унітарне підприємство (МКУП) "Міськсвітло".

Дане підприємство живиться від підстанцій (ТП) АТ "Вінницяобленерго". Тобто, "Міськсвітло" має від наших ТП лінію живлення на свій пункт включення і, відповідно, з нього вулиці освітлюються. Але якщо там, де територіально "Міськсвітло" підпадає під дію ГПВ, то та ділянка міських вулиць, відповідно, не освітлюється.

Рішення про повне відключення вуличного освітлення під час дії ГПВ приймається на рівні міської ради чи обласної військової адміністрації. Саме там спеціальною комісією це і вирішується. І тоді МКУП"Міськсвітло" має виконати дане розпорядження.

До речі, вінничани вже пережили моменти повного та часткового знеструмлення міських вулиць наприкінці 2022-го та початку 2023-го років.

Друзі, ситуація із відключенням світла через дію ГПВ, дійсно, ускладнює життя. Виправити її одномоментно, на жаль, поки не вдасться. Навіть попри титанічну працю наших енергетиків, а також надзвичайників і комунальників. Адже станом на сьогодні в енергосистемі України не вистачає потужності.

Це наслідок масованих ракетних ударів, які ворог завдав по українським енергооб’єктам і продовжує це робити третій рік поспіль...

Залишається – набратися терпіння, бути стійкими і усім серцем вірити, що найтемніша ніч перед світанком!

Наші захисники, наші енергетики, надзвичайними і комунальники все здолають! Їм потрібна лише Ваші розуміння і підтримка!

А ще, свідома економія електроенергії у пікові години навантажень.

Утримайтесь від використання енергоємних побутових пристроїв - мікрохвильовок, кавоварок, посудомийних машин та інших потужних приладів.

Користуйтесь електроенергією лише за нагальної потреби, так ми зможемо одночасно заживити більшу кількість споживачів.

Якщо не перенавантажувати систему, енергетики зможуть більше зосередитись на ремонтах пошкоджених об’єктів.

Тримаймося, друзі! Разом переможемо темряву!🤝

Поділитись: