Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Радимо_0

Радимо

04 червня 2024

🟠Укладання договорів між сторонами – це основа ділових стосунків. Але чимало людей ставляться до подібних документів як до частини бюрократичного ритуалу та навіть не заглиблюються у зміст. І, таким чином, шкодять собі.

Тож, пропонуємо розібратися - на що варто звернути увагу в договорі перед тим, як його підписати, і як убезпечити себе від можливих негативних наслідків.

1️⃣ Назви сторін мають бути написані повністю, із зазначенням документу, що регулює їхню діяльність та на підставі якого вони діють (статут, положення, свідоцтво про державну реєстрацію ФОП тощо). Також слід бути уважним до особи, яка уповноважена підписувати договір.

2️⃣ Суттєві умови. Загальноприйняті для усіх договорів суттєві умови – предмет і ціна договору.

3️⃣ Права та обов’язки. У ньому окрім прав та обов’язків сторін можна прописати чіткі межі відповідальності обох сторін за конкретні порушення. Якщо договір готує протилежна сторона, то необхідно особливо уважно читати даний пункт, так як в нього можуть додати пункти, вигідні лише одній стороні.

4️⃣ Порядок зміни умов договору та вирішення спірних питань. Даний пункт має бути прописаний максимально детально на випадок непередбачуваних ситуацій, які можуть виникнути у результаті співпраці.

5️⃣ Реквізити сторін. Зазвичай цей розділ завершальний, реквізити сторін зазначаються наприкінці договору в місцях для підписів. Щодо фізичних осіб, то мають бути зазначені повні власне ім’я та прізвище, індивідуальний податковий номер, паспортні дані, реквізити для розрахунків, місце проживання, а також номер телефону та електронна адреса. Щодо юридичних осіб обов’язково зазначається назва компанії, код ЄДРПОУ, юридична та фактична адреси, банківські реквізити, номери телефонів, факс, адреса електронної поштової скриньки, посада та ім’я і прізвище підписанта.

Друзі, вірно прочитаний договір – це запорука Вашого успіху у ділових стосунках.

Бажаємо Вам успіху!🤝

Поділитись: