Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Реклоузери - провідне рішення для розподільних мереж._0

Реклоузери - провідне рішення для розподільних мереж.

05 вересня 2023

Одним з важливих питань якісного розподілу електричної енергії й тривалості відключення споживачів Вінницької області є відновлення пошкоджених з різних причин повітряних ліній 10 кВ. Для підвищення надійності електропостачання, зменшення SAIDI (показника тривалостість відключення для кожного клієнта) АТ «Вінницяобленерго» з 2021 року встановлює реклоузери 10 кВ.

Ці розумні комутаційні апарати дозволяють виконувати такі основні функції:  оперативні перемикання в розподільній мережі (місцева та дистанційна реконфігурація мережі);  автоматичне відключення пошкодженої ділянки лінії та відновлення електропостачання споживачів на непошкодженій ділянці;  автоматичне повторне увімкнення лінії (АПВ) та інше.

Загалом реклоузер можна використовувати як головний вимикач на розподільних мережах і пунктах. Дані пристрої роблять електромережі "живими", так як вони реагують на кожну дію. Крім того, даний пристрій здатен діагностувати помилки. В разі будь-якої неполадки він швидко знаходить джерело пошкодження, блокує подальші порушення, відразу переключає споживачів до інших джерел живлення, навіть якщо відбувається обрив лінії або падають опори. Після того як робота налагоджена, відбувається включення ланцюга змінного струму.

Згідно з Інвестиційною програмою АТ «Вінницяобленерго» у 2021 році було встановлено 59 реклоузерів в мережах 10 кВ Вінницького, Тульчинського, Могилів-Подільського і Хмільницького районів Вінницької області.

Протягом двох років експлуатації реклоузери показали себе з найкращої сторони при забезпеченні найшвидшого відновлення і безперебійного постачання електроенергії для споживачів та керуванням повітряними лініями класу напруги 10 кВ.

Поділитись: