Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Реконструкція кабельних мереж Вінниччини триває._0

Реконструкція кабельних мереж Вінниччини триває.

06 березня 2024

У зв’язку зі швидким розвитком інфраструктури в українських містах, їх забудовою, обсяги споживання електроенергії в країні з року в рік зростають. Особливо це стосується регіонів, куди зі сходу релокована значна кількість промисловості та населення. Вінничина стала саме таким острівцем допомоги для Українського бізнесу та громадян.

Це постійно вимагає прокладання нових ліній електропередач і модернізації (зі збільшенням потужностей) наявних інженерних комунікацій. З цією метою ми запланували інвестувати значні кошти у об’єкти кабельної мережі 10 кВ по місту Вінниця, загальною будівельною довжиною близько 30 км. В цілому прокладемо близько 100 км нових кабельних ліній електропередач. Це дозволить покращити якість і надійність електропостачання для майже 14 000 споживачів.

Чому ми обрали саме кабельні, а не повітряні лінії?

У містах постачати електрику до кінцевого споживача в умовах щільної забудови стало дедалі складніше. Будівництво повітряних ліній електропередач (ПЛ) ускладнений процес, а іноді й неможливий. До того ж ПЛ потребують значно більшої уваги при обслуговуванні, тому що знаходяться на відкритому просторі і не є захищеними від природних факторів. Ожеледиця, сильні пориви вітру можуть спричинити обриви або пошкодження. Не кажучи вже про військові дії… Це не є надійно. Не останнім фактором відмови від повітряних ліній є їх небезпечність для екосистеми (населення, тварини, рослинність, тощо).

А от особливість будівництва кабельних ліній (КЛ) – полягає в тому, що вони прокладаються у землі, кабельних каналах, трубах, на кабельних конструкціях, а також у воді. Їх монтаж може відбуватися практично за будь-яких умов. І пошкодити їх при експлуатації майже не можливо. Адже дія зовнішніх факторів мінімальна. А ще проводи що висять на опорах виглядають не дуже естетично, їх не зустрінеш у багатьох європейських країнах. Тому й ми вирішили рухатися у ногу з часом.

Тепер докладаємо максимум зусиль, аби забезпечити вас, можливістю жити нормальним життям, зі світлом і теплом і за будь яких обставин. P.S. Звичайно, нашими проектами передбачено відновлення зелених зон, тротуарів, доріг після проведення земляних робіт з прокладання кабельних ліній.

Ми прагнемо бути кращими і ми такими станемо!!!

Поділитись: