Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Шановні споживачі електричної енергії!_0

Шановні споживачі електричної енергії!

19 січня 2023

У ЗМІ з’явилася інформація про те, що НКРЕКП оштрафувало АТ «Вінницяобленерго» на 85 тисяч гривень, а генерального директора підприємства - на 1700 гривень за недотримання справедливих графіків відключень й неналежне інформування споживачів про перерви електропостачання.

Повідомляємо, що АТ «Вінницяобленерго» вважає прийняті рішення НКРЕКП несправедливими та готове оскаржувати їх у суді. В акті перевірки зазначається, що для забезпечення максимально справедливого розподілу часу відключення споживачів фахівцями складені та погоджені Вінницькою ОВА графіки погодинних відключень. Вони розподілені на три пропорційні черги і повністю ВІДПОВІДАЮТЬ вимогам Міненерго. Черговість відключення черг також ДОТРИМУЄТЬСЯ. Зауваження щодо їх введення - ВІДСУТНІ. Отже, комісія підтвердила дотримання АТ «Вінницяобленерго» принципу справедливості відключень споживачів, а не навпаки.

Єдине порушення, на думку НКРЕКП, полягає у наступному: 29.11.2022 року о 05:30 в оперативному журналі Товариства було зроблено запис про відключення першої черги графіку погодинних відключень, проте на офіційному вебсайті зазначено, що початок відключення цієї черги буде о 06:00, а повідомлення про фактичне відключення опубліковане о 06:07. Це порушує визначене НКРЕКП правило, аби кожні 30 хвилин оновлювалась інформація про час відключення споживачів. Ось і все. Ми на 7 хвилин запізнилися з поновленням інформації на сайті, а нас звинувачують у несправедливому розподілі електроенергії.

Додамо, що з грудня 2022 року тривають постійні перевірки представниками Держенергонагляду, НКРЕКП та СБУ з питань забезпечення усім споживачам рівного доступу до електропостачання. Представники цих органів постійно наголошують на високому рівні організації даної роботи в АТ «Вінницяобленерго» і ставлять його у приклад іншим розподільчим енергокомпаніям.

І насамкінець, надаємо можливість споживачам самим ознайомитися із витягом з акту перевірки, який підтверджує наші твердження (документ - нижче).

Продовжуємо тримати енергетичний фронт!🇺🇦

 

 

Поділитись: