Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Увага, важлива інформація!_0

Увага, важлива інформація!

16 січня 2024

📢До уваги непобутових споживачів електричної енергії!

З метою досягнення відповідності моделі побудови енергосистеми України загальноєвропейській практиці, призначено дату проведення зимових режимних вимірів на завтра, 17 січня 2024 року.

Проведення вимірів електричного навантаження у режимний день є важливим заходом для стабільної роботи об’єднаної енергосистеми України.

⚠️Звертаємо Вашу увагу, що вимірювання електричного навантаження в режимний день проводиться особисто персоналом непобутових споживачів.

Однак, АТ "Вінницяобленерго" має право направити представника для контролю їх проведення у вибіркові години доби.

Організація проведення таких вимірів, обробка їх результатів та складання відповідних звітів має бути здійснена відповідно до вимог Порядку організації проведення вимірів електричного навантаження в режимний день, затвердженого наказом Міністерства палива та енергетики України від 15.01.2008 року № 7 (далі – Порядок).

Відповідно до Порядку виміри електричних навантажень проводяться:

✔️ на електростанціях і підстанціях електроенергетичних підприємств;

✔️ в електроустановках споживачів (субспоживачів) для площадок вимірювання з приєднаною потужністю електроустановок 150 кВт та більше і середньомісячним споживанням електроенергії за підсумком минулого року 50000 кВт•год та більше.

⚡️Результати проведених вимірів активної електричної потужності за режимний день використовуються для прогнозування попиту на обсяги електричної потужності ОСР, в розрізі споживачів, визначення обсягів завдань на розробку протиаварійних заходів - графіків обмеження споживання електричної енергії та потужності, графіків аварійного відключення споживачів електричної енергії, спеціальних графіків аварійного відключення електричної енергії, графіків погодинного відключення електроенергії, розрахунків граничних величин споживання електричної потужності, що встановлюються споживачам, визначення резерву потужностей трансформаторних підстанцій ОСР, складання балансів електричної потужності та рівня обмеження електропостачання захищеним споживачам.

Дані вимірів фактичної електричної потужності увімкнених компенсувальних установок використовуються з метою визначення впливу режиму роботи КУ споживачів на графік реактивного навантаження ОСП і ОСР та на перетікання реактивної електричної енергії між ОСП і ОСР та їх споживачами, залученими до участі в добовому регулюванні режимів напруги у мережах ОСП і ОСР.

⚡️Результати проведених вимірів реактивних навантажень у режимний день використовуються для розрахунків економічних еквівалентів реактивної потужності в точках живлення конкретних споживачів, запровадження економічного стимулювання з метою зменшення перетікань реактивної електричної енергії на межі балансової належності електромереж ОСП, ОСР та споживачів.

Поділитись: