Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Важливість метрологічної повірки обладнання_0

Важливість метрологічної повірки обладнання

08 квітня 2024

Кожен прилад, який належить до засобів вимірювальної техніки АТ "Вінницяобленерго"має працювати безпечно, з правильними розрахунками та вірним визначенням характеристик того чи іншого виду діяльності. За цим чітко стежать спеціалісти нашої служби метрології.

За словами начальника служби Сергія Ханицького, у Товаристві застосовуються декілька тисяч засобів вимірювальної техніки (далі – ЗВТ) для проведення вимірювань з метою контролю та випробування обладнання. Забезпечення єдності вимірювань залишається основним завданням метрологічної діяльності, як основа досягнення необхідної точності результатів вимірювань і їх достовірності.

До повірки ЗВТ, а саме їх верифікації - приведення об'єктивних свідчень, що даний об'єкт повністю відповідає встановленим вимогам, зобов’язує Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність». На кожний засіб вимірювальної техніки є свій міжповірочний інтервал повірки.

Керуючись згаданим Законом та іншими нормативними документами, Товариство проводить повірку та калібрування законодавчо регульованим ЗВТ, в уповноважених на це метрологічних центрах стандартизації, для підтвердження метрологічних характеристик.

Вимірювання, випробування проводять електровимірювальні лабораторії, які мають дозвіл на проведення робіт згідно галузі атестації.

Щороку наше підприємство закуповує нові ЗВТ, щоб більш якісно і своєчасно проводити весь спектр робіт і покращити рівень надання послуг споживачам.

Поділитись: