Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Відключень споживачів електроенергії не передбачається _0

Відключень споживачів електроенергії не передбачається

13 січня 2015

ПАТ “Вінницяобленерго” від початку нового року і до 13 січня включно не застосовувало будь-яких регулювальних чи обмежувальних заходів,  спрямованих на знеструмлення споживачів.  Забезпечити надійне електропостачання на Вінниччині дозволили, насамперед,  збалансована робота енергосистеми України, а також сприятливі погодні  умови  і відсутність аварійних ситуацій. Про це повідомив начальник центрально-диспетчерської служби Товариства Василь Поліщук.

- Введення графіків обмеження та відключення споживачів в найближчі дні також не передбачається.  Щодо прогнозів надалі, то тут коментувати щось складно. Стабільність подачі електроенергії  і в подальшому залежатиме від названих вище факторів. В плані проходження доведених лімітів, то ПАТ “Вінницяобленерго” з тим справляється і,  станом на 13 січня,   вкладається в норми. Виключення становили останні вихідні дні, коли  все ж відбулось незначне перевищення потужності, переважно,  в години вечірнього максимуму. Надалі персонал Товариства вживатиме усі необхідні організаційні та технічні заходи для сталого функціонування електромереж Вінниччини, - зазначив  Василь Поліщук.

Додамо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин в одному із останніх своїх виступів також запевнив, що електроенергію споживачам надалі вимикати не будуть. З його слів, уникнути енергодефіциту в найближчій перспективі вдасться за рахунок  підписаного  договору про імпорт електроенергії до 1500 Мвт і  вирішення питань з поставками вугілля.  Що ж до збереження стабільного енергопостачання в усіх областях України, то за словами міністра, для того вже посилено контроль за дотриманням лімітів споживання електричної потужності.

Поділитись: