Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Як не платити за електроенергію і мати світло?! Ніяк!_0

Як не платити за електроенергію і мати світло?! Ніяк!

05 березня 2024

Протягом 2023 року ми виявили 267 крадіжок електричної енергії, за якими склали акти про порушення ПРРЕЕ та нарахували штрафи на суму 7 млн. грн.

Ціікаво й те, що й очікувану вигоду та економію від своїх хитрощів крадії так і не отримали.

Адже вартість одного кіловата електричної енергії для побутових споживачів становить 2,64 грн/кВт.год, а у випадку розрахунку обсягів необлікованої електричної енергії в разі порушення ПРРЕЕ, вартість одного кіловата станом на січень 2024 року вже 7,65 грн/кВт.год.

Для тих, хто думає, що "ліве" підключення можна просто добре приховати - погані новини!

У наших енергетиків досвіду значно більше! А для виявлення безоблікового споживання електроенергії є ще й спеціальне обладнання, щоб вимірювати навантаження... Отже, навіть не намагайтеся, наша Вам порада.

І була б проблема тільки в тому, що крадії постійно влаштовують квести для наших працівників...

Через самовільні підключення - навантаження розподіляється нерівномірно. Це призводить до «перекосу фаз» та погіршує якість та надійність електроенергетичного обслуговування для всіх споживачів. Тобто, Ваш сусід, який не займається подібними дурницями- теж страждатиме від ваших дій...

Якщо ж оточуючі Вас давно не хвилюють, то візьміть до уваги, що через недостатню надійність таких підключень існує ризик загоряння.

Скрутки, накиди, проколи не можуть забезпечити надійне з’єднання проводів, що призводить до їх нагрівання, а спроби приховати дані підключення на горищах, в пінопластових обшивках, інших легкозаймистих місцях, лише підсилюють цю загрозу!

Тому можна не те що зекономити, а й без даху над головою лишитися! Воно Вам треба?!

Закликаємо Вас, наші споживачі, бути свідомими, відповідальними та дотримуватися правил електробезпеки!

Не порушувати правила роздрібного ринку електричної енергії та в разі виявлення аналогічних випадків звертатися до Колл-центру Товариства за телефоном 0800217217, анонімність гарантована.

Поділитись: