Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Забезпечення безпеки електромереж та оптимізація енергоспоживання - важливе завдання._0

Забезпечення безпеки електромереж та оптимізація енергоспоживання - важливе завдання.

10 квітня 2024

Одним із ключових елементів, які допомагають досягнути цього, є ввідні автоматичні вимикачі (далі ВАВ).

Вони відіграють ключову роль у захисті електромереж від перенавантаження та короткого замикання. Швидке та автоматичне відключення живлення допомагає уникнути серйозних аварійних ситуацій, у тому числі - пожежі та пошкодження обладнання.

Основним із важливих параметрів ВАВ є його номінал, оскільки окрім захисту, вони виконують функцію обмеження дозволеної потужності, згідно з договірними величинами. Адже номінали силових трансформаторів, від яких здійснюється живлення споживачів, розраховуються виходячи з дозволеної потужності усіх споживачів. Таким чином, перевищення споживачем визначених величин потужності призводить до зниження параметрів якості електропостачання.

У випадках, коли потреби наявного у споживача обладнання перевищують значення дозволеної згідно договору потужності, її можна збільшити, звернувшись до АТ "Вінницяобленерго" з метою отримання технічних умов. Дотримання вимог правил щодо збільшення потужності дозволяє нашому Товариству належно реагувати на потреби споживачів у потужності та збільшувати можливості інвестиційних програм щодо розвитку мереж.

Однак не всі споживачі дотримуються вимог правил та вдаються до випадків встановлення завищених або фальсифікованих ВАВ. Подібні дії можуть призвести до виникнення аварійних ситуацій, виходу з ладу електрообладнання та навіть пожеж. Крім того, збільшення навантаження на мережу понад передбачені договорами показники призводить до падіння показників напруги усіх споживачів.

З метою унеможливлення вчинення маніпуляцій з номіналом ВАВ, в АТ "Вінницяобленерго" впроваджено вхідний контроль ВАВ. Дана процедура передбачає зовнішній огляд ВАВ на наявність ознак фальсифікації та несанкціонованого втручання в роботу, а також перевірку на спеціальному обладнанні номіналу ВАВ фактичного спрацювання. Наші спеціалісти якісно і вміло визначають випадки невідповідності та повертають такі ВАВ споживачам.

😉Тому щира порада фальсифікаторам – не йдіть на ризиковані кроки! Вас однаково викриють! А кошти, що сплатите за підроблений ВАВ, «підуть на вітер».

Вкотре закликаємо усіх споживачів до відповідальності і дотримання вимог нормативних документів. Не піддавайтесь спокусам і не шукайте легких, але незаконних способів споживання електроенергії!

У випадках необхідності збільшення дозволеної потужності завжди звертайтесь до нас. 🤝

Поділитись: