Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Залог успіху - конкретні дії_0

Залог успіху - конкретні дії

22 березня 2016

Такий висновок зробили учасники Українського форуму бізнесу, який відбувся 18 березня у Києві, а це понад півтисячі представників центральних органів виконавчої влади, бізнесу та громадських об’єднань із усіх областей держави, керівники наукових інституцій, експерти. У тому числі  і наш колега, директор учбового центру Товариства Олександр Бірюков. Він  був запрошений як голова Асоціації роботодавців Вінниччини, секції ”Енергетик”. За його словами, такий захід став своєрідною платформою та інтелектуальним майданом для консолідації та спільного пошуку конкретних рішень заради економічного зростання України.

- Форум, можна сказати, був антикризовим, оскільки зібрав підприємців, промисловців, аграріїв, представників  усіх ланок економіки та соціального сектору  у досить складний для країни час. Зібрання у такому потужному масштабі та складі стало першим. Проходило під егідою Федерації роботодавців України та Української Спілки Промисловців та Підприємців, президентом якої є голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах. Учасники  представили комплексний і деполітизований аналіз соціально-економічної ситуації, обговорили програму спільних дій, аби держава змогла вийти  із кризового стану та налаштуватися на параметри економічного зростання. Вів форум  наш земляк, колишній заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олександр Чалий.  Виступали різного напрямку бізнесмени, підприємці, а також народні депутати України, зокрема,  Юлія Тимошенко, Сергій Тарута  та інші.  До речі, запрошеними на  форум  були і представники адміністрації президента та уряду. Та, на жаль, на захід вони не з'явилися. Як висловився один із учасників, “обговорення та напрацювання плану економічного порятунку та  модернізації країни відбулося  без тих, хто мав би це почути”. Тож закликавши владу  до відповідальності, учасники форуму виробили програму спільних невідкладних рішень, які, власне, лягли в основу  антикризової Програми спільних дій влади та бізнесу. Там  визначено понад 40 пунктів. Акценти переважно поставлені на  питаннях оподаткування, інвестування, енергоефективності, модернізації. Також було створено Стратегічну Раду “Українського форуму бізнесу”. Вона має стати дієвим та головне, ефективним, інструментом експертного та громадського контролю за діями влади на відповідність інтересам розвитку національних товаровиробників та просування інтересів бізнесу в Україні та світі. Стратегічна Рада, з рештою, має впливати на владу, аби та дослухалася  до бізнесу і сприяла розвитку економіки. Тобто, даний форум - це перший такий пробний крок, і він, сподіваюся,  поверне керівництво країни та уряд лицем до підприємців,  промисловців та громадськості, - поділився враженнями  Олександр Бірюков.

Додамо, що план модернізації України, що був презентований  на Українському форумі бізнесу у Києві вже викликав значний інтерес серед ділових кіл, представників влади та експертів. Більш докладно про форум та участь у ньому нашого колеги можна буде почути під час ефіру програми “Економічний вісник”, яка відбудеться вже у найближчу суботу, 26 березня, на каналі обласного телебачення “ВІНТЕРА”.

Поділитись: