Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Зі світлом і теплом!_0

Зі світлом і теплом!

26 лютого 2024

Підсилення протиповітряної оборони та проведення наймасштабнішої за всю історію України ремонтної кампанії на енергетичних об’єктах дозволили забезпечити стале проходження зими 2023 - 2024 року.

Це констатують в Міністерстві енергетики України.

За всі роки незалежності відбувалася найбільша кількість як планових ремонтів, так і відновлювальних робіт на об’єктах, пошкоджених ворожими атаками.

У результаті кампанії до енергосистеми було додано 2,2 ГВт потужності.

Щодо Вінниччини, то більше про реконструкцію енергообєктів, яка відбувалася минулого року в рамках інвестиційної програми АТ "Вінницяобленерго" дивіться за посиланням.

Ремонти припинятися не будуть та триватимуть і надалі.

У 2024 році Товариство вже активно інвестує кошти в реконструкцію, модернізацію та будівництво мереж, чим вносить значну частку у зміцнення енергетичної інфраструктури Вінниччини й країни загалом:

Подробиці - тут 

Також у Міністерстві енергетики зазначили, що цієї зими ворог змінив тактику атак на енергооб’єкти. Щоденно обстрілювалися як електростанції так і підстанції. Якщо минулої зими ворог атакував енергосистему всієї країни з метою досягнути блекауту держави в цілому, то цієї - лише енергосистему певних регіонів, насамперед, промислових. Тобто, через енергетику намагалися вплинути на економіку для того, щоб зупинити найбільші виробництва і, відповідно, вплинути на державу.

На щастя, відповідна тактика, як і попередня, не принесла росіянам очікуваних результатів – українська енергосистема працює стабільно.

За це можемо ще раз подякувати ЗСУ та енергетикам, котрі продовжують невтомно тримати небо над нами. Низький уклін🩵💛

Поділитись: