Новини
АТ «Вінницяобленерго» – особистий кабінет, передати покази лічильника, кол-центр 0 (800) 217-217 Енергетики про… щастя_0

Енергетики про… щастя

20 березня 2018

Сьогодні у світі відзначається Міжнародний день щастя. Ця дата  проголошена у червні 2012 року організацією об’єднаних націй (ООН) згідно резолюції 66/281. Представники ООН так вирішили на 118-му своєму пленарному засіданні. Тим самим визнали  актуальність щастя та благополуччя як найбільших загальнолюдських  цінностей.

«Щастя - це коли тебе розуміють»…. Старше покоління добре пам’ятає цю класичну фразу. Звучала якось в одному із фільмів  радянської  епохи.  І чимало людей - наших сучасників з таким розумінням щастя  погоджуються. Але, насправді, все досить індивідуально і розуміння щастя  у кожного своє.  

У нашого колеги  інженера виробничо-технічної служби Олексія Поляновського своєрідна схема щастя. На роботі його поважають, цінують: він відповідально ставиться до виробничих завдань і з ними справляється. І це, каже, щастя, що є робота, а, значить, і впевненість у завтрашньому дні.  А от за межами буденних виробничих справ – кордони  щастя по – Поляновському розширюються  - в прямому розумінні цього слова. Олексій дуже любить подорожувати разом зі своїми друзями із громадської організації «Пангея Ультіма»,  активним учасником якої  є.

  • Влітку 2017 разом ще з 4-ма  учасниками з України, я представляв Пангею в молодіжному обміні програми Erasmus+. Даний проект відбувався 10 днів в м. Руставі (Грузія) і його головними темами були захист прав людини та захист прав біженців.  Крім нас у ньому  взяли участь представники країн безпосередньо дотичних до даних проблем: Туреччини, Боснії і Герцеговини, КЮР Македонії, Мальти, Італії, та Грузії . Варто зазначити, що такі проекти відбуваються досить часто в різних країнах, і взяти в них участь може практично кожен. Основними завданнями проекту були: підвищення рівня обізнаності про кризу біженців в Европі в зв’язку з війною в Сирії; підвищення рівня обізнаності про права людини, та їх розуміння як базових та невід’ємних основ існування сучасного світу; міжкультурний діалог та комунікація. Питання досить глобальні. Під час проекту ми також обговорювали права людини та їх порушення і дискримінацію, організовували театральні виступи та проводили промо -кампаніюна вулицях грузинського Руставі, зустрічалися з тимчасово переселеними особами з Абхазії і Південної Осетії, постраждалими від грузино – російського конфлікту. Наша команда також розповіла про проблему тимчасово переміщених осіб з Донбасу і Криму в нашій країні. А післятакого обговорення важливихглобальних і життєво-необхідних для щастя і мирного життя людствапитань, звичайно, відпочивали і підкорювали гірські хребти. Хіба ж це не ЩАСТЯ?! Вважаю, що я щаслива людина, - засоромливо розповів Олексій Поляновський.

Знаємо, що Олексій  - скромна людина. Це прекрасна риса, яка прикрашає людину і, особливо, таку, яка переймається долями і щастям інших людей.

Ось такі небайдужі і щасливі люди працюють з нами. Всім – ЩАСТЯ, добра і миру!!!

Поділитись: